|

Korai kezelésbevétel az addiktológiai problémákkal küzdők körében. Elméleti és módszertani segédlet. Szakmai ajánlások a korai kezelésbevétel hazai gyakorlatának erősítéséhez.

A dokumentum az addiktológiai problémával küzdő kliensek korai kezelésbevételi lehetőségeivel foglalkozik. A korai kezelésbevétel olyan speciális intervenciók, beavatkozások gyűjtőfogalma, melyek olyan rizikócsoportokat céloznak, amelyek tagjai érintettek valamely ártalmas viselkedésszempontjából. A pszichoaktív szerhasználatra vonatkozóan ez azt jelenti, hogy a személlyel még időben, „korán”, azaz a szerhasználói karriernek még a korai szakaszában lépünk kapcsolatba.

Az elméleti és módszertani segédlet összefoglalja a pszichoaktív szerhasználókat célzó korai kezelésbevétel nemzetközi tapasztalatait, legfontosabb eszközeit, a korai kezelésbevétel hazai gyakorlatát és az azonosított szükségleteket, valamint szakmai ajánlásokat fogalmaz meg a korai kezelésbevétellel kapcsolatos jó gyakorlatok elterjesztése és azok hazai gyakorlatban történőmegerősítése érdekében. Áttekintésre kerültek még a magyarországi pszichoaktív szerhasználat és kezelésbe kerülés jellemzői, valamint a kapcsolódó egészségügyi és szociális ellátórendszer elemei,különös tekintettel az addiktológiai szakosított ellátásokra.

Belány Viktória, Csák Róbert, Elekes Zsuzsa, Felvinczi Katalin, Kaló Zsuzsa, Komolafe Cinderella, Kun Bernadett, Mattyassy Adrienn, Paksi Borbála, Péterfi Anna, Sebestyén Edit, Szemelyácz János, Szécsi Judit (2018) Korai kezelésbevétel az addiktológiai problémákkal küzdők körében. Elméleti és módszertani segédlet. Szakmai ajánlások a korai kezelésbevétel hazai gyakorlatának erősítéséhez. Budapest, Magyarország, Magyar Addiktológiai Társaság, ISBN: 9786158097819

Similar Posts